ΚατηγοριαΒαθμος δυσκολιαςΜέσος

Μεριδες6 Μεριδες
Προετ.5 minsΜαγειρ.16 minsΣυνολο21 mins

Για τη μους:
 300 ml κρέμα γάλακτος
 200 γρ. χαλβάς από ταχίνι
 1 κ.σ. ταχίνι
Για τα φουντούκια:
 1 κούπα φουντούκια
 2 κ.σ. νερό
 2 κ.σ. ζάχαρη

1

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.

2

Προσθέτουμε τον χαλβά θρυμματισμένο μαζί με το ταχίνι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά
Μεταφέρουμε τη μους σε 6 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Βρέχουμε τα φουντούκια με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 190℃, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να πάρουν χρυσό χρώμα.

3

Σερβίρουμε τα ποτήρια με λίγα καραμελωμένα φουντούκια.

Ingredients

Για τη μους:
 300 ml κρέμα γάλακτος
 200 γρ. χαλβάς από ταχίνι
 1 κ.σ. ταχίνι
Για τα φουντούκια:
 1 κούπα φουντούκια
 2 κ.σ. νερό
 2 κ.σ. ζάχαρη

Directions

1

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.

2

Προσθέτουμε τον χαλβά θρυμματισμένο μαζί με το ταχίνι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά
Μεταφέρουμε τη μους σε 6 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Βρέχουμε τα φουντούκια με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 190℃, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να πάρουν χρυσό χρώμα.

3

Σερβίρουμε τα ποτήρια με λίγα καραμελωμένα φουντούκια.

Μους χαλβά με καραμελωμένα φουντούκια

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten − 1 =