Στον καιρό του κορωνοϊου, «Μένουμε σπίτι» και μαγειρεύουμε…

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας δεν απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια του περιορισμού στο σπίτι. Διατήρησαν την επικοινωνία, τη ζωντάνια και το χαμόγελο όλων μας. Υποστήριξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, βρίσκοντας τρόπους για να διατηρήσουν την ενέργεια και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

Στο διάστημα αυτό, εκτός από τα μαθήματα, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και για διαδικτυακά μαθήματα μαγειρικής! Μετέτρεψαν την κάθε κουζίνα σε εργαστήριο.

Η Έφης Παππά, μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου, ως έμπειρη chef μας καθοδηγεί στην παρασκευή chocolate chips cookies.  

Βαθμος δυσκολιαςΑρχάριος

Μεριδες20 Μεριδες
Προετ.10 minsΜαγειρ.15 minsΣυνολο25 mins

Για τη βασική ζύμη
 350 γρ. αλεύρι μαλακό
 1 κ.γ. baking powder
 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 200 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη
 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
 2 μεσαία αυγά
 Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
 100 γρ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας, γάλακτος ή λευκής
 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
 ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

1

Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180℃ στον αέρα.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Ενσωματώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ό,τι άλλο στερεό υλικό της επιλογής μας και φροντίζουμε να καλυφθεί από το αλεύρι.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπημένα τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

2

Η ζύμη δε χρειάζεται ξεκούραση, απλά παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με αρκετό κενό ανάμεσα τους.

Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Ingredients

Για τη βασική ζύμη
 350 γρ. αλεύρι μαλακό
 1 κ.γ. baking powder
 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 200 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη
 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
 2 μεσαία αυγά
 Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
 100 γρ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας, γάλακτος ή λευκής
 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
 ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

Directions

1

Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180℃ στον αέρα.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Ενσωματώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ό,τι άλλο στερεό υλικό της επιλογής μας και φροντίζουμε να καλυφθεί από το αλεύρι.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπημένα τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

2

Η ζύμη δε χρειάζεται ξεκούραση, απλά παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με αρκετό κενό ανάμεσα τους.

Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Chocolate chips cookieς
(Visited 87 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − 12 =