Βαθμος δυσκολιαςΑρχάριος

Μεριδες6 Μεριδες
Προετ.15 minsΜαγειρ.40 minsΣυνολο55 mins

 1 Χταπόδι φρέσκο
 2 Ξερό κρεμμύδια
 ½ κούπα Ελαιόλαδο
 ½ κούπα Λευκό ξηρό κρασί
 1 Πρέζα κανέλα
 1 Πρέζα μπαχάρι
 1 Πρέζα Γαρίφαλλο
 1 κούπα Τριμμένες ντομάτες
 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 500 γρ. Κοφτό μακαρονάκι
 Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
 Αλάτι

1

Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μπουκιές.

2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα. Τότε, προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα, να ψηθεί και να μοσχομυρίσει η ντομάτα.

3

Σβήνουμε τα υλικά με το κρασί και ντεγκλασάρουμε (τρίβουμε) τη βάση της κατσαρόλας. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, καθώς και αρκετό νερό, τόσο που να σκεπάζει τα υλικά μας. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος του βρασμού.

4

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι. Προσθέτουμε το μακαρονάκι στο χταπόδι και ανακατεύουμε.

5

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ingredients

 1 Χταπόδι φρέσκο
 2 Ξερό κρεμμύδια
 ½ κούπα Ελαιόλαδο
 ½ κούπα Λευκό ξηρό κρασί
 1 Πρέζα κανέλα
 1 Πρέζα μπαχάρι
 1 Πρέζα Γαρίφαλλο
 1 κούπα Τριμμένες ντομάτες
 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 500 γρ. Κοφτό μακαρονάκι
 Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
 Αλάτι

Directions

1

Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μπουκιές.

2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα. Τότε, προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα, να ψηθεί και να μοσχομυρίσει η ντομάτα.

3

Σβήνουμε τα υλικά με το κρασί και ντεγκλασάρουμε (τρίβουμε) τη βάση της κατσαρόλας. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, καθώς και αρκετό νερό, τόσο που να σκεπάζει τα υλικά μας. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος του βρασμού.

4

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι. Προσθέτουμε το μακαρονάκι στο χταπόδι και ανακατεύουμε.

5

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − 10 =