ΚατηγοριαΒαθμος δυσκολιαςΑρχάριος

Μεριδες10 Μεριδες
Προετ.5 minsΜαγειρ.15 minsΣυνολο20 mins

 4 ½ κούπες Νερό
 2 κούπες Ζάχαρη
 2 Ξυλάκια κανέλα
 ½ κούπα Καλαμποκέλαιο
 ½ κούπα Ελαιόλαδο
 1 κούπα Σιμιγδάλι Χοντρό
 1 κούπα Σιμιγδάλι Ψιλό
 Σταφίδες
 Καρύδια

1

Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις πάρει βράσει αφήνουμε το σιρόπι στη φωτιά για άλλα 4 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρουμε. Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα δύο είδη
σιμιγδάλι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί και να ροδίσει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι, προσέχοντας να μην καούμε. Ανακατεύουμε με την κουτάλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

2

Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, ο χαλβάς είναι έτοιμος.

3

Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

4

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά και να σταθεί για 2 ώρες. Σερβίρουμε κρύο.

Ingredients

 4 ½ κούπες Νερό
 2 κούπες Ζάχαρη
 2 Ξυλάκια κανέλα
 ½ κούπα Καλαμποκέλαιο
 ½ κούπα Ελαιόλαδο
 1 κούπα Σιμιγδάλι Χοντρό
 1 κούπα Σιμιγδάλι Ψιλό
 Σταφίδες
 Καρύδια

Directions

1

Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις πάρει βράσει αφήνουμε το σιρόπι στη φωτιά για άλλα 4 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρουμε. Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα δύο είδη
σιμιγδάλι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί και να ροδίσει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι, προσέχοντας να μην καούμε. Ανακατεύουμε με την κουτάλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

2

Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, ο χαλβάς είναι έτοιμος.

3

Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

4

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά και να σταθεί για 2 ώρες. Σερβίρουμε κρύο.

Χαλβάς
(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 + one =