Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170℃ στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά .
Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, τη βανίλια αναμεμειγμένη με το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το αλεύρι.
Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ και το μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170℃ στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά .
Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, τη βανίλια αναμεμειγμένη με το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το αλεύρι.
Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ και το μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.