Βαθμος δυσκολιαςΑρχάριος

Μεριδες10 Μεριδες
Προετ.10 minsΜαγειρ.50 minsΣυνολο1 hr

 2 κούπες ζάχαρη
 1 κούπα βούτυρο
 5 αυγά
 ½ κούπα φρέσκο γάλα
 ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
 ½ κούπα κονιάκ
 1 βανίλια
 Αλάτι
 ½ κ.γ. κανέλα
 ½ κ.γ. γαρύφαλλο
 ½ κ.γ. σόδα
 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 1 ½ κούπες καρύδια
 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170℃ στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει το μείγμα.

2

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά .

3

Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, τη βανίλια αναμεμειγμένη με το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4

Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το αλεύρι.
Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ και το μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Ingredients

 2 κούπες ζάχαρη
 1 κούπα βούτυρο
 5 αυγά
 ½ κούπα φρέσκο γάλα
 ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
 ½ κούπα κονιάκ
 1 βανίλια
 Αλάτι
 ½ κ.γ. κανέλα
 ½ κ.γ. γαρύφαλλο
 ½ κ.γ. σόδα
 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 1 ½ κούπες καρύδια
 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Directions

1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170℃ στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει το μείγμα.

2

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά .

3

Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, τη βανίλια αναμεμειγμένη με το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4

Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το αλεύρι.
Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ και το μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βασιλόπιτα
(Visited 102 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 16 =