Για τον πουρέ σελινόριζας:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει καλά η σελινόριζα. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ, αλατίζουμε και περνάμε από ψιλή σήτα.
Για το φιλέτο πέρκας:
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το φιλέτο πέρκας και από τις δύο πλευρές πολύ καλά.
Αφήνουμε το ψάρι να ξεκουραστεί και συνεχίζουμε στο τηγάνι προσθέτοντας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λίγο σκόρδο. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το δενδρολίβανο. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για τον πουρέ σελινόριζας:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει καλά η σελινόριζα. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ, αλατίζουμε και περνάμε από ψιλή σήτα.
Για το φιλέτο πέρκας:
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το φιλέτο πέρκας και από τις δύο πλευρές πολύ καλά.
Αφήνουμε το ψάρι να ξεκουραστεί και συνεχίζουμε στο τηγάνι προσθέτοντας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λίγο σκόρδο. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το δενδρολίβανο. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.