AuthorkladitikΚατηγορια

Μεριδες1 Μεριδα
Προετ.15 minsΜαγειρ.15 minsΣυνολο30 mins

 100 γρ. πλιγούρι
 150 γρ. ζεστό νερό
 1 λεμόνι (χυμός)
 1 αγγουράκι μικρό
 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
 1 ντομάτα
 1 πιπεριά κέρατο
 ½ ματσάκι μαϊντανό
  δυόσμος ξερός (ή φρέσκος αν προτιμάται)
 αλάτι
  πιπέρι
 ελαιόλαδο

1

Βάζουμε το πλιγούρι, σε ένα μπολ, με το βραστό νερό ώστε να το καλύπτει. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και συγχρόνως ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

2

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.

3

Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το αγγούρι και την πιπεριά.

4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.

5

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά.

6

Αν έχει μείνει νερό στο πλιγούρι το στραγγίζουμε.

7

Ρίχνουμε στο πλιγούρι το χυμό του λεμονιού, αλάτι , πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.

8

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Ingredients

 100 γρ. πλιγούρι
 150 γρ. ζεστό νερό
 1 λεμόνι (χυμός)
 1 αγγουράκι μικρό
 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
 1 ντομάτα
 1 πιπεριά κέρατο
 ½ ματσάκι μαϊντανό
  δυόσμος ξερός (ή φρέσκος αν προτιμάται)
 αλάτι
  πιπέρι
 ελαιόλαδο

Directions

1

Βάζουμε το πλιγούρι, σε ένα μπολ, με το βραστό νερό ώστε να το καλύπτει. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και συγχρόνως ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

2

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.

3

Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το αγγούρι και την πιπεριά.

4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.

5

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά.

6

Αν έχει μείνει νερό στο πλιγούρι το στραγγίζουμε.

7

Ρίχνουμε στο πλιγούρι το χυμό του λεμονιού, αλάτι , πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.

8

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Σαλάτα Ταμπουλέ
(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 7 =