Για τους κόκκινους κουραμπιέδες, προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο στους 180℃ στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει.
Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την κανέλα και το κακάο και αναμειγνύουμε με το αλεύρι.
Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξύδι και ανακατεύουμε να διαλυθεί, πολύ καλά. Προσθέτουμε το χρώμα στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι.
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα, αφού τα αλευρώσουμε.
Μόλις κρυώσουν λίγο τις αχνίζουμε με άχνη.
Ingredients
Directions
Για τους κόκκινους κουραμπιέδες, προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο στους 180℃ στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει.
Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την κανέλα και το κακάο και αναμειγνύουμε με το αλεύρι.
Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξύδι και ανακατεύουμε να διαλυθεί, πολύ καλά. Προσθέτουμε το χρώμα στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι.
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα, αφού τα αλευρώσουμε.
Μόλις κρυώσουν λίγο τις αχνίζουμε με άχνη.