Βαθμος δυσκολιαςΑρχάριος

Μεριδες35 Μεριδες
Προετ.10 minsΜαγειρ.15 minsΣυνολο25 mins

 180 γρ. βούτυρο
 ½ κούπα άχνη ζάχαρη
 1 αυγό
 1 κ.γ. υγρή βανίλια
 1 κ.γ. κακάο
 ½ κ.γ. κανέλα
 ¼ κ.γ. αλάτι
 15 κούπες αλεύρι
 ¼ κούπα αμύγδαλα τριμμένα
 2 κ.γ. λευκό ξύδι
 ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 1 κ.γ. μπέικιν
 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

1

Για τους κόκκινους κουραμπιέδες, προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο στους 180℃ στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει.

2

Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και το αλάτι.

3

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την κανέλα και το κακάο και αναμειγνύουμε με το αλεύρι.

4

Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξύδι και ανακατεύουμε να διαλυθεί, πολύ καλά. Προσθέτουμε το χρώμα στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι.

5

Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα, αφού τα αλευρώσουμε.

6

Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας, πλάθουμε τις μπάλες και τις ακουμπάμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Αφού ψηθούν, αφήνουμε 5 λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τις μεταφέρουμε.

7

Μόλις κρυώσουν λίγο τις αχνίζουμε με άχνη.

Ingredients

 180 γρ. βούτυρο
 ½ κούπα άχνη ζάχαρη
 1 αυγό
 1 κ.γ. υγρή βανίλια
 1 κ.γ. κακάο
 ½ κ.γ. κανέλα
 ¼ κ.γ. αλάτι
 15 κούπες αλεύρι
 ¼ κούπα αμύγδαλα τριμμένα
 2 κ.γ. λευκό ξύδι
 ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 1 κ.γ. μπέικιν
 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Directions

1

Για τους κόκκινους κουραμπιέδες, προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο στους 180℃ στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει.

2

Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και το αλάτι.

3

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την κανέλα και το κακάο και αναμειγνύουμε με το αλεύρι.

4

Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξύδι και ανακατεύουμε να διαλυθεί, πολύ καλά. Προσθέτουμε το χρώμα στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι.

5

Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα, αφού τα αλευρώσουμε.

6

Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας, πλάθουμε τις μπάλες και τις ακουμπάμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Αφού ψηθούν, αφήνουμε 5 λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τις μεταφέρουμε.

7

Μόλις κρυώσουν λίγο τις αχνίζουμε με άχνη.

Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες
(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 + thirteen =