Βελούδινη σούπα λαχανικών

ΚατηγοριαΒαθμος δυσκολιαςΑρχάριος
Μεριδες8 Μεριδες
Προετ.15 minsΜαγειρ.15 minsΣυνολο30 mins
 5 Μεγάλα πράσα
 4 Μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
 2 Μέτρια καρότα, καθαρισμένα, σε ροδέλες
 1 λ. Σπιτικός ζωμός λαχανικών
 3 κ.σ. Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 300 ml Γάλα φρέσκο
 60 ml Ελαιόλαδο
 Πάπρικα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τις πατάτες και τα καρότα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

2

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ ή τα αδειάζουμε, σε δόσεις, στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα πολτοποιούμε.

3

Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σούπα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αποκτήσει η σούπα την πυκνότητα που επιθυμούμε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη. Αν έχουμε χρόνο, σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλό συρμάτινο σουρωτήρι (για πιο λείο αποτέλεσμα).

4

Μοιράζουμε στα πιάτα, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο και λίγη καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.

Ingredients

 5 Μεγάλα πράσα
 4 Μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
 2 Μέτρια καρότα, καθαρισμένα, σε ροδέλες
 1 λ. Σπιτικός ζωμός λαχανικών
 3 κ.σ. Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 300 ml Γάλα φρέσκο
 60 ml Ελαιόλαδο
 Πάπρικα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τις πατάτες και τα καρότα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

2

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ ή τα αδειάζουμε, σε δόσεις, στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα πολτοποιούμε.

3

Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σούπα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αποκτήσει η σούπα την πυκνότητα που επιθυμούμε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη. Αν έχουμε χρόνο, σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλό συρμάτινο σουρωτήρι (για πιο λείο αποτέλεσμα).

4

Μοιράζουμε στα πιάτα, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο και λίγη καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.

Βελούδινη σούπα λαχανικών
(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × four =