Ξεκινάμε με την προετοιμασία του καφέ espresso και τον αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τους τέσσερις κρόκους με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε τα ασπράδια.
Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Προαιρετικά: Συμπληρώνουμε μια κουταλιά της σούπας λικέρ Amaretto.
Στρώνουμε στη συνέχεια, μια σειρά μπισκότα σαβαγιάρ στο Pyrex, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει για 5-10 δευτερόλεπτα περίπου στον καφέ (προσοχή να μην απορροφήσουν πολύ καφέ). Κατόπιν καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με μια στρώση κρέμα (περίπου το μισό από το μείγμα μας) και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο.
Τέλος, πασπαλίζουμε με κακάο όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε με την προετοιμασία του καφέ espresso και τον αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τους τέσσερις κρόκους με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε τα ασπράδια.
Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Προαιρετικά: Συμπληρώνουμε μια κουταλιά της σούπας λικέρ Amaretto.
Στρώνουμε στη συνέχεια, μια σειρά μπισκότα σαβαγιάρ στο Pyrex, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει για 5-10 δευτερόλεπτα περίπου στον καφέ (προσοχή να μην απορροφήσουν πολύ καφέ). Κατόπιν καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με μια στρώση κρέμα (περίπου το μισό από το μείγμα μας) και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο.
Τέλος, πασπαλίζουμε με κακάο όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες