Ξεφλουδίζουμε τους λωτούς, τους κόβουμε σε τετράγωνα και τους βάζουμε στο φούρνο σε λαδόκολλά στους 160- 180°C για περίπου 20 λεπτά. Με ένα πιρούνι ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει. Μόλις το πιρούνι διαπερνά τη σάρκα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με κρασί.
Σε φωτιά που διατηρεί το βρασμό χαμηλό, προσθέτουμε το ζωμό σε δόσεις.
Μόλις το ρύζι μαγειρευτεί, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον πουρέ λωτού, το ξύσμα από λεμόνι, την παρμεζάνα και το βούτυρο.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά παρμεζάνα.
Ingredients
Directions
Ξεφλουδίζουμε τους λωτούς, τους κόβουμε σε τετράγωνα και τους βάζουμε στο φούρνο σε λαδόκολλά στους 160- 180°C για περίπου 20 λεπτά. Με ένα πιρούνι ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει. Μόλις το πιρούνι διαπερνά τη σάρκα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με κρασί.
Σε φωτιά που διατηρεί το βρασμό χαμηλό, προσθέτουμε το ζωμό σε δόσεις.
Μόλις το ρύζι μαγειρευτεί, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον πουρέ λωτού, το ξύσμα από λεμόνι, την παρμεζάνα και το βούτυρο.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά παρμεζάνα.