Ριζότο με μελάνι σουπιάς

Βαθμος δυσκολιαςIntermediate
Μεριδες4 Μεριδες
Προετ.10 minsΜαγειρ.40 minsΣυνολο50 mins
 400 γρ. Ρύζι
 1 Κιλό σουπιές καθαρισμένες (Το μελάνι το κρατάμε ξεχωριστά)
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 80 γρ. Βούτυρο
 1 λ. Ζωμό ψαριού
 1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
 2 Σκελίδες σκόρδο
 1 Ποτήρι λευκό κρασί
1

Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να πιουν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί και ρίχνουμε το μελάνι από τις σουπιές και βάζουμε 3 – 4 κουταλιές από το ζωμό που βράζει σε μία άλλη κατσαρόλα. Βράζουμε τις σουπιές για 20 λεπτά.

2

Ελέγχουμε στη συνέχεια τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει γεύση από τις σουπιές και ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.

3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο.

4

Το σκεπάζουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.

Ingredients

 400 γρ. Ρύζι
 1 Κιλό σουπιές καθαρισμένες (Το μελάνι το κρατάμε ξεχωριστά)
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 80 γρ. Βούτυρο
 1 λ. Ζωμό ψαριού
 1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
 2 Σκελίδες σκόρδο
 1 Ποτήρι λευκό κρασί

Directions

1

Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να πιουν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί και ρίχνουμε το μελάνι από τις σουπιές και βάζουμε 3 – 4 κουταλιές από το ζωμό που βράζει σε μία άλλη κατσαρόλα. Βράζουμε τις σουπιές για 20 λεπτά.

2

Ελέγχουμε στη συνέχεια τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει γεύση από τις σουπιές και ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.

3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο.

4

Το σκεπάζουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.

Ριζότο με μελάνι σουπιάς
(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

9 − eight =