Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σησάμι, το αμύγδαλο, το ξύσμα και την κανέλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το σησάμι με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε το παραπάνω μείγμα σε ξύλινη επιφάνεια την οποία προηγουμένως την έχουμε βρέξει με νερό.
Με ένα πλάστη, τον οποίο προηγουμένως τον έχουμε βρέξει, απλώνουμε το μελεκούνι στην ξύλινη επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε το μελεκούνι με κανέλα και το κόβουμε σε κομμάτια.
Η συνταγή είναι από το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων της Ρόδου «Μελένια».
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σησάμι, το αμύγδαλο, το ξύσμα και την κανέλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το σησάμι με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε το παραπάνω μείγμα σε ξύλινη επιφάνεια την οποία προηγουμένως την έχουμε βρέξει με νερό.
Με ένα πλάστη, τον οποίο προηγουμένως τον έχουμε βρέξει, απλώνουμε το μελεκούνι στην ξύλινη επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε το μελεκούνι με κανέλα και το κόβουμε σε κομμάτια.
Η συνταγή είναι από το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων της Ρόδου «Μελένια».