Παραδοσιακά Μελεκούνια

AuthorkladitikΚατηγοριαΒαθμος δυσκολιαςAdvanced
Μεριδες50 Μεριδες
Προετ.15 minsΜαγειρ.25 minsΣυνολο40 mins
 1 κ. σησάμι καβουρδισμένο (τα 200γρ. αλεσμένο)
 900 γρ. μέλι (πεύκο κατά προτίμηση)
 100 γρ. ζάχαρη
 Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι (ακέρωτα)
 Χυμό από μισό λεμόνι
 100 γρ. αμύγδαλα ωμά
 1 κ.γ. κανέλα
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σησάμι, το αμύγδαλο, το ξύσμα και την κανέλα.

2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

3

Βάζουμε στην εστία την κατσαρόλα και από τη στιγμή που θα βράσει θα το αφήσουμε περίπου 10 Λεπτά. Οδηγίες για το πότε είναι έτοιμο θα δείτε στο βίντεο Εδώ...

4

Ρίχνουμε το σησάμι με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5

Απλώνουμε το παραπάνω μείγμα σε ξύλινη επιφάνεια την οποία προηγουμένως την έχουμε βρέξει με νερό.

6

Με ένα πλάστη, τον οποίο προηγουμένως τον έχουμε βρέξει, απλώνουμε το μελεκούνι στην ξύλινη επιφάνεια.

7

Πασπαλίζουμε το μελεκούνι με κανέλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

8

Η συνταγή είναι από το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων της Ρόδου «Μελένια».

Ingredients

 1 κ. σησάμι καβουρδισμένο (τα 200γρ. αλεσμένο)
 900 γρ. μέλι (πεύκο κατά προτίμηση)
 100 γρ. ζάχαρη
 Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι (ακέρωτα)
 Χυμό από μισό λεμόνι
 100 γρ. αμύγδαλα ωμά
 1 κ.γ. κανέλα

Directions

1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σησάμι, το αμύγδαλο, το ξύσμα και την κανέλα.

2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

3

Βάζουμε στην εστία την κατσαρόλα και από τη στιγμή που θα βράσει θα το αφήσουμε περίπου 10 Λεπτά. Οδηγίες για το πότε είναι έτοιμο θα δείτε στο βίντεο Εδώ...

4

Ρίχνουμε το σησάμι με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5

Απλώνουμε το παραπάνω μείγμα σε ξύλινη επιφάνεια την οποία προηγουμένως την έχουμε βρέξει με νερό.

6

Με ένα πλάστη, τον οποίο προηγουμένως τον έχουμε βρέξει, απλώνουμε το μελεκούνι στην ξύλινη επιφάνεια.

7

Πασπαλίζουμε το μελεκούνι με κανέλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

8

Η συνταγή είναι από το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων της Ρόδου «Μελένια».

Παραδοσιακά Μελεκούνια
(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 10 =