Βαθμος δυσκολιαςΑρχάριος

Μεριδες5 Μεριδες
Προετ.10 minsΜαγειρ.20 minsΣυνολο30 mins

 ½ κούπα Τριμμένη φρυγανιά
 ½ κούπα Βρώμη
 400 γρ. Βραστά ρεβίθια
 1 κ.γ. Αλάτι
 ½ κ.γ. Σκόνη σκόρδου
 ½ κ.γ. Σκόνη κρεμμυδιού

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C.
Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ, την αλέθουμε μέχρι να γίνει πούδρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Αφού βράσουμε και σουρώσουμε τα ρεβίθια, διατηρούμε το 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν crumbles.
Ρίχνουμε το βραστό νερό, αφού κρυώσει μαζί με μισό φλιτζάνι βρώμη στο μπλέντερ και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει σαν ζυμάρι.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 ίσες ποσότητες και σχηματίζουμε με τα χέρια 12 nuggets.
Περνάμε κάθε nugget από την τριμμένη φρυγανιά και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

2

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

3

Σερβίρουμε, όσο είναι ακόμα ζεστά με σως γιαούρτι.

Ingredients

 ½ κούπα Τριμμένη φρυγανιά
 ½ κούπα Βρώμη
 400 γρ. Βραστά ρεβίθια
 1 κ.γ. Αλάτι
 ½ κ.γ. Σκόνη σκόρδου
 ½ κ.γ. Σκόνη κρεμμυδιού

Directions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C.
Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ, την αλέθουμε μέχρι να γίνει πούδρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Αφού βράσουμε και σουρώσουμε τα ρεβίθια, διατηρούμε το 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν crumbles.
Ρίχνουμε το βραστό νερό, αφού κρυώσει μαζί με μισό φλιτζάνι βρώμη στο μπλέντερ και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει σαν ζυμάρι.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 ίσες ποσότητες και σχηματίζουμε με τα χέρια 12 nuggets.
Περνάμε κάθε nugget από την τριμμένη φρυγανιά και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

2

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

3

Σερβίρουμε, όσο είναι ακόμα ζεστά με σως γιαούρτι.

Nuggets ρεβιθιού ψημένα στο φούρνο
(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

16 − 5 =