Κατηγορια

Μεριδες25 Μεριδες
Προετ.1 hr 15 minsΜαγειρ.20 minsΣυνολο1 hr 35 mins

Ζύμη
 160 γρ. χλιαρό γάλα
 1 φακελάκι μαγιά
 50 γρ. ζάχαρη
 50 γρ. βούτυρο
 1 αυγό
 1 βανίλια
 λίγο αλάτι
 350 γρ. αλεύρι
Γέμιση πάστα κανέλας
 200 γρ. βούτυρο
 100 γρ. κανέλα
 150 γρ. λευκή ζάχαρη
 150 γρ. καστανή ζάχαρη
Λευκό γλάσο
 250 γρ. ζάχαρη άχνη
 100 γρ. τυρί κρέμα
 50 γρ. βούτυρο
 3 κ.σ. γάλα
 1 βανίλια

Ζύμη
1

1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
2. Ανακατεύουμε καλά και κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι.
3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

2

4. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.

3

5. Αλείφουμε την επιφάνεια με την πάστα κανέλας.

4

6. Ρολλάρουμε από τη μεγάλη πλευρά και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

5

7. Αραδιάζουμε τις ροδέλες σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα.
8. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 1 1/2 ώρα ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο.
9. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.

6

10. Όταν είναι έτοιμα τα περιχύνουμε με το λευκό γλάσο.

Πάστα κανέλας
7

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια πάστα.

Λευκό γλάσο
8

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο.

Ingredients

Ζύμη
 160 γρ. χλιαρό γάλα
 1 φακελάκι μαγιά
 50 γρ. ζάχαρη
 50 γρ. βούτυρο
 1 αυγό
 1 βανίλια
 λίγο αλάτι
 350 γρ. αλεύρι
Γέμιση πάστα κανέλας
 200 γρ. βούτυρο
 100 γρ. κανέλα
 150 γρ. λευκή ζάχαρη
 150 γρ. καστανή ζάχαρη
Λευκό γλάσο
 250 γρ. ζάχαρη άχνη
 100 γρ. τυρί κρέμα
 50 γρ. βούτυρο
 3 κ.σ. γάλα
 1 βανίλια

Directions

Ζύμη
1

1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
2. Ανακατεύουμε καλά και κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι.
3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

2

4. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.

3

5. Αλείφουμε την επιφάνεια με την πάστα κανέλας.

4

6. Ρολλάρουμε από τη μεγάλη πλευρά και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

5

7. Αραδιάζουμε τις ροδέλες σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα.
8. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 1 1/2 ώρα ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο.
9. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.

6

10. Όταν είναι έτοιμα τα περιχύνουμε με το λευκό γλάσο.

Πάστα κανέλας
7

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια πάστα.

Λευκό γλάσο
8

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο.

Cinnamon rolls
(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve + twelve =