Στον καιρό του κορωνοϊου, «Μένουμε σπίτι» και μαγειρεύουμε…
Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας δεν απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια του περιορισμού στο σπίτι. Διατήρησαν την επικοινωνία, τη ζωντάνια και το χαμόγελο όλων μας. Υποστήριξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, βρίσκοντας τρόπους για να διατηρήσουν την ενέργεια και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
Στο διάστημα αυτό, εκτός από τα μαθήματα, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και για διαδικτυακά μαθήματα μαγειρικής! Μετέτρεψαν την κάθε κουζίνα σε εργαστήριο.
Η Μυρτώ Παπακαλοδούκα, μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου, ως έμπειρη chef μας καθοδηγεί να παρασκευάσουμε ένα ξεχωριστό γλυκό, Cheesecake Nutella.
Ξεκινάμε το cheesecake nutella, σπάζοντας με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε μπολ.
Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα . Προσθέτουμε το αλάτι, 2 κ.σ. από τη Nutella και τα πουράκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο. Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα. Βάζουμε κατάψυξη για 10′.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την Nutella και με σπάτουλα ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει.
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε το cheesecake nutella, σπάζοντας με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε μπολ.
Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα . Προσθέτουμε το αλάτι, 2 κ.σ. από τη Nutella και τα πουράκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο. Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα. Βάζουμε κατάψυξη για 10′.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την Nutella και με σπάτουλα ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει.