Βαθμος δυσκολιαςIntermediate

Μεριδες6 Μεριδες
Προετ.30 minsΜαγειρ.45 minsΣυνολο1 hr 15 mins

Για την κινόα:
 250 γρ. κινόα
 700 ml νερό
 Αλάτι
Για τα μπιφτέκια:
 2 φλ. μαγειρεμένη κινόα
 1 πράσο ψιλοκομμένο
 1 καρότο τριμμένο
 1 κολοκύθι τριμμένο
 1 κρεμμύδι τριμμένο
 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
 Ψωμάκια για burger
 Φύλλα από μαρούλι
 Ροδέλες ντοματα

1

Για την κινόα: Βάζουμε την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την πλένουμε με τρεχούμενο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μετρημένο νερό, λίγο αλάτι και την κινόα. Μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κινόα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα μπιφτέκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Μετράμε 2 φλιτζάνια καλά στραγγισμένη κινόα και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά καλά στιμμένα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

2

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Γυρίζουμε τα μπιφτέκια με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμη.

3

Για το σερβίρισμα: Στο ψωμάκι τοποθετούμε ένα φύλλο μαρουλιού, τις ροδέλες ντομάτα και το μπιφτέκι λαχανικών. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

Ingredients

Για την κινόα:
 250 γρ. κινόα
 700 ml νερό
 Αλάτι
Για τα μπιφτέκια:
 2 φλ. μαγειρεμένη κινόα
 1 πράσο ψιλοκομμένο
 1 καρότο τριμμένο
 1 κολοκύθι τριμμένο
 1 κρεμμύδι τριμμένο
 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
 Ψωμάκια για burger
 Φύλλα από μαρούλι
 Ροδέλες ντοματα

Directions

1

Για την κινόα: Βάζουμε την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την πλένουμε με τρεχούμενο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μετρημένο νερό, λίγο αλάτι και την κινόα. Μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κινόα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα μπιφτέκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Μετράμε 2 φλιτζάνια καλά στραγγισμένη κινόα και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά καλά στιμμένα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

2

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Γυρίζουμε τα μπιφτέκια με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμη.

3

Για το σερβίρισμα: Στο ψωμάκι τοποθετούμε ένα φύλλο μαρουλιού, τις ροδέλες ντομάτα και το μπιφτέκι λαχανικών. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

Burger με μπιφτέκι λαχανικών
(Visited 148 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − twelve =