Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξίδι, το νερό και τη βανίλια.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί λαδωμένο και ελαφρά πασπαλισμένο με αλεύρι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 175- βαθμούς C για 45 Λεπτά περίπου.
Προαιρετικά: όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σάλτσα σοκολάτας ή γλάσο σοκολάτας.
Ανακατεύουμε το κακάο και τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το νερό ανακατεύοντας το, μέχρι να γίνει σαν πηχτή κρέμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ανακατεύουμε καλά.
Το απλώνουμε πάνω στο κέικ πριν κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 Λεπτά.Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Όταν βράσει και δέσει η σάλτσα, την αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως ή να την φυλάξουμε σε βάζο εκτός ψυγείου.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξίδι, το νερό και τη βανίλια.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί λαδωμένο και ελαφρά πασπαλισμένο με αλεύρι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 175- βαθμούς C για 45 Λεπτά περίπου.
Προαιρετικά: όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σάλτσα σοκολάτας ή γλάσο σοκολάτας.
Ανακατεύουμε το κακάο και τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το νερό ανακατεύοντας το, μέχρι να γίνει σαν πηχτή κρέμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ανακατεύουμε καλά.
Το απλώνουμε πάνω στο κέικ πριν κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 Λεπτά.Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Όταν βράσει και δέσει η σάλτσα, την αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως ή να την φυλάξουμε σε βάζο εκτός ψυγείου.