CategoryDifficultyIntermediate

Yields5 Servings
Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins

 1 kg ψαρονέφρι
 1 kg πατάτες baby
 1 κρεμμύδι ξερό
 2 tbsp ελαιόλαδο
 2 tbsp λευκό κρασί
 ½ l ζωμός βοδινού
 Θυμάρι
 Λεμόνι
 Αλάτι, πιπέρι

1

Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις μεριές και μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τέλος, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3

Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού, αφήνουμε να μαγειρευτεί να γίνει ρεντουξιόν και στο τέλος προσθέτουμε το λεμονοθύμαρο.

4

Για τις πατάτες, αφού τις βράσουμε για 15 λεπτά, τις κρυώνουμε και μετά τις κόβουμε κυδωνάτες ή ό,τι σχήμα θέλουμε σοτάροντας τες ελαφρώς.

Ingredients

 1 kg ψαρονέφρι
 1 kg πατάτες baby
 1 κρεμμύδι ξερό
 2 tbsp ελαιόλαδο
 2 tbsp λευκό κρασί
 ½ l ζωμός βοδινού
 Θυμάρι
 Λεμόνι
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

1

Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις μεριές και μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τέλος, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3

Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού, αφήνουμε να μαγειρευτεί να γίνει ρεντουξιόν και στο τέλος προσθέτουμε το λεμονοθύμαρο.

4

Για τις πατάτες, αφού τις βράσουμε για 15 λεπτά, τις κρυώνουμε και μετά τις κόβουμε κυδωνάτες ή ό,τι σχήμα θέλουμε σοτάροντας τες ελαφρώς.

Ψαρονέφρι με baby πατάτες σοτέ και σάλτσα λεμονοθύμαρου

(Visited 240 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + 15 =