Στον καιρό του κορωνοϊου, «Μένουμε σπίτι» και μαγειρεύουμε…

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας δεν απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια του περιορισμού στο σπίτι. Διατήρησαν την επικοινωνία, τη ζωντάνια και το χαμόγελο όλων μας. Υποστήριξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, βρίσκοντας τρόπους για να διατηρήσουν την ενέργεια και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

Στο διάστημα αυτό, εκτός από τα μαθήματα, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και για διαδικτυακά μαθήματα μαγειρικής! Μετέτρεψαν την κάθε κουζίνα σε εργαστήριο.

Η Φένια Πανά, μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου, ως έμπειρη chef μας καθοδηγεί να παρασκευάσουμε  ένα ξεχωριστό ιταλικό τιραμισού.

 

 

 

Μεριδες10 Μεριδες

 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
 4 αυγά
 4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
 400 ml καφέ espresso (όχι σκόνη) ή τρία φλιτζάνια Nescafe ζεστό
 Πικρό κακάο (για πασπάλισμα)
 1 κ.σ. λικέρ Amaretto (προαιρετικά)

1

Ξεκινάμε με την προετοιμασία του καφέ espresso και τον αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ.

Για την κρέμα
2

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τους τέσσερις κρόκους με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε τα ασπράδια.
Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Προαιρετικά: Συμπληρώνουμε μια κουταλιά της σούπας λικέρ Amaretto.

3

Στρώνουμε στη συνέχεια, μια σειρά μπισκότα σαβαγιάρ στο Pyrex, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει για 5-10 δευτερόλεπτα περίπου στον καφέ (προσοχή να μην απορροφήσουν πολύ καφέ). Κατόπιν καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με μια στρώση κρέμα (περίπου το μισό από το μείγμα μας) και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο.

Τέλος, πασπαλίζουμε με κακάο όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες

Ingredients

 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
 4 αυγά
 4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
 400 ml καφέ espresso (όχι σκόνη) ή τρία φλιτζάνια Nescafe ζεστό
 Πικρό κακάο (για πασπάλισμα)
 1 κ.σ. λικέρ Amaretto (προαιρετικά)

Directions

1

Ξεκινάμε με την προετοιμασία του καφέ espresso και τον αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ.

Για την κρέμα
2

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τους τέσσερις κρόκους με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε τα ασπράδια.
Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Προαιρετικά: Συμπληρώνουμε μια κουταλιά της σούπας λικέρ Amaretto.

3

Στρώνουμε στη συνέχεια, μια σειρά μπισκότα σαβαγιάρ στο Pyrex, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει για 5-10 δευτερόλεπτα περίπου στον καφέ (προσοχή να μην απορροφήσουν πολύ καφέ). Κατόπιν καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με μια στρώση κρέμα (περίπου το μισό από το μείγμα μας) και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο.

Τέλος, πασπαλίζουμε με κακάο όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες

Το απόλυτο ιταλικό τιραμισού
(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + 12 =