ΚατηγοριαΒαθμος δυσκολιαςIntermediate

Μεριδες4 Μεριδες
Προετ.20 minsΜαγειρ.30 minsΣυνολο50 mins

 400 γρ. Ταλιατέλες
 1 Ξερό κρεμμύδι σε φέτες
 400 γρ. Πιπεριές σε καρέ
 ½ Κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
 3 κ.σ. Κρέμα γάλακτος
 2 Ώριμα αβοκάντο σε κύβους
 30 ml Χυμός λεμονιού
 50 γρ. Ελιές θρούμπες, χοντροκομμένες
 90 ml Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 200 γρ. Γραβιέρα Αμφιλοχίας

1

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2

Ρίχνουμε αλατοπίπερο, 3-4 κουτ. σούπας νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

3

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.

4

Σουρώνουμε σε μέτριο σουρωτήρι και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.
Αφού προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού, τις ελιές και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

6

Περιχύνουμε τις ταλιατέλες με τη ζεστή σάλτσα πιπεριάς, πασπαλίζουμε με το μείγμα αβοκάντο και το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.

Ingredients

 400 γρ. Ταλιατέλες
 1 Ξερό κρεμμύδι σε φέτες
 400 γρ. Πιπεριές σε καρέ
 ½ Κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
 3 κ.σ. Κρέμα γάλακτος
 2 Ώριμα αβοκάντο σε κύβους
 30 ml Χυμός λεμονιού
 50 γρ. Ελιές θρούμπες, χοντροκομμένες
 90 ml Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 200 γρ. Γραβιέρα Αμφιλοχίας

Directions

1

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2

Ρίχνουμε αλατοπίπερο, 3-4 κουτ. σούπας νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

3

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.

4

Σουρώνουμε σε μέτριο σουρωτήρι και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.
Αφού προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού, τις ελιές και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

6

Περιχύνουμε τις ταλιατέλες με τη ζεστή σάλτσα πιπεριάς, πασπαλίζουμε με το μείγμα αβοκάντο και το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.

Ταλιατέλες με πιπεριές και γραβιέρα Αμφιλοχίας
(Visited 5 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − 7 =