Τα “Tacos” τρώγονται συνήθως με τα χέρια, γαρνίρονται με διάφορα υλικά όπως σάλτσα, κόλιανδρο, ντομάτες, κρεμμύδια και μαρούλι. Τα “Tacos” έχουν τις ρίζες τους στον 19ο αιώνα, ενώ ήδη από τον 18ο η λέξη εντοπίζεται στα ορυχεία του Μεξικού, σύμφωνα με τον καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου της Μιννεσότα, Jeffrey M. Pilcher.

Εκεί η λέξη ήθελε το μπαρούτι να είναι τυλιγμένο σε κομμάτια χαρτί και μετά να εισέρχεται στις τρύπες που σκάλιζαν οι εργάτες ως δυναμίτης. Μάλιστα, κάποια από τα πρώτα tacos που δημιουργήθηκαν ονομάζονταν “tacos de minero”, δηλαδή tacos του μεταλλωρύχου.

Βαθμος δυσκολιαςΑρχάριος

Μεριδες6 Μεριδες
Προετ.20 minsΜαγειρ.30 minsΣυνολο50 mins

 400 γρ. ανάμεικτος κιμάς
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 1 σκελίδα σκόρδο
 ½ κ.γ. πάπρικα
 ½ κ.γ. τσίλι (προαιρετικά)
 ½ κούπα καλαμπόκι
 ½ κούπα μαύρα φασόλια
 ½ κούπα χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
 2 κ.σ. πολτός ντομάτας
 αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
 6 θήκες για τάκος
 5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
 1 αγγούρι κομμένο ζουλιέν
 2 πιπεριές κομμένες ζουλιέν
 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
 150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα μπαχαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά , μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.

2

Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τα γούστα μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

3

Προσθέτουμε στο τέλος τις πιπεριές, τα φασόλια και το καλαμπόκι.

4

Μοιράζουμε στη θήκη για τάκος το μαρούλι, το αγγούρι, τις χρωματιστές πιπεριές και το καρέ ντομάτας, προσθέτουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.

Ingredients

 400 γρ. ανάμεικτος κιμάς
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 1 σκελίδα σκόρδο
 ½ κ.γ. πάπρικα
 ½ κ.γ. τσίλι (προαιρετικά)
 ½ κούπα καλαμπόκι
 ½ κούπα μαύρα φασόλια
 ½ κούπα χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
 2 κ.σ. πολτός ντομάτας
 αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
 6 θήκες για τάκος
 5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
 1 αγγούρι κομμένο ζουλιέν
 2 πιπεριές κομμένες ζουλιέν
 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
 150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Directions

1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα μπαχαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά , μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.

2

Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τα γούστα μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

3

Προσθέτουμε στο τέλος τις πιπεριές, τα φασόλια και το καλαμπόκι.

4

Μοιράζουμε στη θήκη για τάκος το μαρούλι, το αγγούρι, τις χρωματιστές πιπεριές και το καρέ ντομάτας, προσθέτουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.

Τάκος με κιμά και λαχανικά

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 11 =