Βαθμος δυσκολιαςIntermediate

Μεριδες4 Μεριδες
Προετ.10 minsΜαγειρ.25 minsΣυνολο35 mins

 1 Πακέτο πέννες
 1 Μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 Μέτρια καρότα τριμμένα
 2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 400 γρ. Μανιτάρια
 1 Κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 1 κούπα Λευκό κρασί
 Θυμάρι
 Ρίγανη
 Βασιλικό
 Αλάτι
 Πιπέρι
 ½ κούπα Ελαιόλαδο

1

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι του σεφ πολύ λεπτά σαν κιμάς. Μπορούμε να τα περάσουμε και από το μουλινέξ (χωρίς να τα λιώσουμε τελείως).

2

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε και το καρότο τριμμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

3

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε καλά να λαδωθούν και να μαλακώσουν.
Σβήνουμε τα μανιτάρια με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

4

Προσθέτουμε τον πελτέ στον πάτο του σκεύους και τον καίμε ελαφρά, πριν προσθέσουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά, κρατώντας την άκρη του σπάγκου έξω από το σκεύος για να τα αφαιρέσουμε όταν τελειώσει το μαγείρεμα. Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

5

Σερβίρουμε με μια κουταλιά παρμεζάνα.

Ingredients

 1 Πακέτο πέννες
 1 Μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 Μέτρια καρότα τριμμένα
 2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 400 γρ. Μανιτάρια
 1 Κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 1 κούπα Λευκό κρασί
 Θυμάρι
 Ρίγανη
 Βασιλικό
 Αλάτι
 Πιπέρι
 ½ κούπα Ελαιόλαδο

Directions

1

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι του σεφ πολύ λεπτά σαν κιμάς. Μπορούμε να τα περάσουμε και από το μουλινέξ (χωρίς να τα λιώσουμε τελείως).

2

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε και το καρότο τριμμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

3

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε καλά να λαδωθούν και να μαλακώσουν.
Σβήνουμε τα μανιτάρια με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

4

Προσθέτουμε τον πελτέ στον πάτο του σκεύους και τον καίμε ελαφρά, πριν προσθέσουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά, κρατώντας την άκρη του σπάγκου έξω από το σκεύος για να τα αφαιρέσουμε όταν τελειώσει το μαγείρεμα. Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

5

Σερβίρουμε με μια κουταλιά παρμεζάνα.

Πέννες με κιμά μανιταριών
(Visited 55 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

seven − 4 =