Βαθμος δυσκολιαςΜέσος

Μεριδες5 Μεριδες
Προετ.1 hr 5 minsΜαγειρ.10 minsΣυνολο1 hr 15 mins

Για τους λουκουμάδες:
 280 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
 9 γρ. μαγιά ξερή
 1 κ.σ. μέλι
 1 πρέζα αλάτι
 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 50 γρ. κορν φλάουρ
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
 κανέλα
 μέλι
 λιωμένη σοκολάτα

1

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον για 45 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Αν έχουμε θερμόμετρο, ελέγχουμε τη θερμοκρασία που πρέπει να είναι 180℃.
Ετοιμάζουμε και ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί, για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα των λουκουμάδων.

Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας. Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Έχουμε το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη, τις οποίες αφήνω να πέσουμε μέσα στο τηγάνι.
Μιας και το κουτάλι είναι υγρό, εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά καλό θα ήταν να το βουτάμε στο νερό.

2

"Κόβουμε" λοιπόν μικρά λουκουμαδάκια, τα αφήνουμε να πέσουν μέσα στο λάδι και όταν έχουμε κάνει αρκετά με μια τρυπητή κουτάλα τα γυρνάμε και τα αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει.

3

Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή λιωμένη σοκολάτα.

Ingredients

Για τους λουκουμάδες:
 280 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
 9 γρ. μαγιά ξερή
 1 κ.σ. μέλι
 1 πρέζα αλάτι
 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 50 γρ. κορν φλάουρ
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
 κανέλα
 μέλι
 λιωμένη σοκολάτα

Directions

1

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον για 45 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Αν έχουμε θερμόμετρο, ελέγχουμε τη θερμοκρασία που πρέπει να είναι 180℃.
Ετοιμάζουμε και ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί, για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα των λουκουμάδων.

Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας. Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Έχουμε το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη, τις οποίες αφήνω να πέσουμε μέσα στο τηγάνι.
Μιας και το κουτάλι είναι υγρό, εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά καλό θα ήταν να το βουτάμε στο νερό.

2

"Κόβουμε" λοιπόν μικρά λουκουμαδάκια, τα αφήνουμε να πέσουν μέσα στο λάδι και όταν έχουμε κάνει αρκετά με μια τρυπητή κουτάλα τα γυρνάμε και τα αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει.

3

Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή λιωμένη σοκολάτα.

Λουκουμάδες
(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 1 =