CategoryDifficultyIntermediate

Yields4 Servings
Prep Time25 minsCook Time30 minsTotal Time55 mins

 500 g κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε κύβους
 2 μικρές πατάτες
 2 καρότα
 1 πράσο
 1 ξερό κρεμμύδι
 1 l ζωμό λαχανικών
 1 tbsp βούτυρο
 1 φλυτζάνι γάλα (προαιρετικά)
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Γλυκιά πάπρικα
 Καπνιστό χοιρομέρι

1

Ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.

2

Αφού μαραθούν, ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τα καρότα. Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.

3

Έπειτα, σιγά σιγά ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε, για να πάρουμε βελουτέ αποτέλεσμα. Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.

4

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και καπνιστό χοιρομέρι (προαιρετικά).

Ingredients

 500 g κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε κύβους
 2 μικρές πατάτες
 2 καρότα
 1 πράσο
 1 ξερό κρεμμύδι
 1 l ζωμό λαχανικών
 1 tbsp βούτυρο
 1 φλυτζάνι γάλα (προαιρετικά)
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Γλυκιά πάπρικα
 Καπνιστό χοιρομέρι

Directions

1

Ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.

2

Αφού μαραθούν, ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τα καρότα. Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.

3

Έπειτα, σιγά σιγά ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε, για να πάρουμε βελουτέ αποτέλεσμα. Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.

4

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και καπνιστό χοιρομέρι (προαιρετικά).

Κολοκυθόσουπα με τραγανό καπνιστό χοιρομέρι
(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + sixteen =