DifficultyIntermediate

Yields16 Servings
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:
 3 σκελίδες σκόρδο
 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  φλ. κρεμμύδι
 ¼ φλ. φρυγανιά τριμμένη
 1 ½ tsp ρίγανη
 1 tsp δυόσμος
 ½ tsp χοντρό αλάτι
 450 g κιμάς κοτόπουλου
Για τη σως γιαουρτιού:
 1 φλ. γιαούρτι
 2 tbsp φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
 1 tbsp φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
 ¼ tbsp μαύρο πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175℃ και βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το αβγό, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το δυόσμο και το αλάτι.

2

Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά - όχι να σφίξουν πολύ.

3

Ρολάρουμε με τα χέρια σε μπαλάκια και βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για τη σως γιαουρτιού:
4

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το πιπέρι μέχρι να δέσουν.

5

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως γιαουρτιού.

Ingredients

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:
 3 σκελίδες σκόρδο
 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  φλ. κρεμμύδι
 ¼ φλ. φρυγανιά τριμμένη
 1 ½ tsp ρίγανη
 1 tsp δυόσμος
 ½ tsp χοντρό αλάτι
 450 g κιμάς κοτόπουλου
Για τη σως γιαουρτιού:
 1 φλ. γιαούρτι
 2 tbsp φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
 1 tbsp φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
 ¼ tbsp μαύρο πιπέρι

Directions

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175℃ και βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το αβγό, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το δυόσμο και το αλάτι.

2

Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά - όχι να σφίξουν πολύ.

3

Ρολάρουμε με τα χέρια σε μπαλάκια και βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για τη σως γιαουρτιού:
4

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το πιπέρι μέχρι να δέσουν.

5

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως γιαουρτιού.

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού
(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 20 =