DifficultyIntermediate

Yields5 Servings
Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time35 mins

 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
 2030 g φρέσκο τζίντζερ
 2 tbsp ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
 2 tbsp κάρυ σε σκόνη
 2 λάιμ λεμόνια χυμός και ξύσμα
 3 φιλέτα κοτόπουλα στήθος
 200 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 200 g γάλα καρύδας ή 100 γρ. γιαούρτι
 1 tbsp μέλι
 φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
 Αλάτι
 Πιπέρι

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ (παίρνουμε μόνο ό,τι βγαίνει από την ξύστρα και όχι ό,τι μένει πάνω), το ελαιόλαδο, το απαλό κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα από τα λεμόνια. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες 2x2 εκ., το προσθέτουμε στη μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τοποθετούμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο. Αν δούμε ότι είναι πολύ στεγνό το τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το κοτόπουλο.

2

Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια.
Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας ή το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά.
Αφού η σάλτσα μας έχει πήξει, αλλά όχι εξατμιστεί, αφαιρούμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και ανακατεύουμε. Χοντροκόβουμε τον κόλιανδρο και ρίχνουμε τον περισσότερο μέσα.

3

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, φέτες λάιμ, αλάτι και πιπέρι.

Ingredients

 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
 2030 g φρέσκο τζίντζερ
 2 tbsp ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
 2 tbsp κάρυ σε σκόνη
 2 λάιμ λεμόνια χυμός και ξύσμα
 3 φιλέτα κοτόπουλα στήθος
 200 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 200 g γάλα καρύδας ή 100 γρ. γιαούρτι
 1 tbsp μέλι
 φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ (παίρνουμε μόνο ό,τι βγαίνει από την ξύστρα και όχι ό,τι μένει πάνω), το ελαιόλαδο, το απαλό κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα από τα λεμόνια. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες 2x2 εκ., το προσθέτουμε στη μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τοποθετούμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο. Αν δούμε ότι είναι πολύ στεγνό το τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το κοτόπουλο.

2

Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια.
Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας ή το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά.
Αφού η σάλτσα μας έχει πήξει, αλλά όχι εξατμιστεί, αφαιρούμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και ανακατεύουμε. Χοντροκόβουμε τον κόλιανδρο και ρίχνουμε τον περισσότερο μέσα.

3

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, φέτες λάιμ, αλάτι και πιπέρι.

Ινδικό κοτόπουλο κόρμα με μπασμάτι ρύζι
(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × one =