
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.
Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι την πάπρικα και το κύμινο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Έπειτα, σουρώνουμε τα μακαρόνια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μια μερίδα μακαρόνια, προσθέτουμε σάλτσα κιμά από πάνω και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Ingredients
Directions
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.
Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι την πάπρικα και το κύμινο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Έπειτα, σουρώνουμε τα μακαρόνια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μια μερίδα μακαρόνια, προσθέτουμε σάλτσα κιμά από πάνω και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.