Μεριδες8 ΜεριδεςΠροετ.25 minsΜαγειρ.20 minsΣυνολο45 mins
Για τη ζύμη
250γρ. 250 γρ. αλεύρι δυνατό
160170mlχλιαρό νερό
1φακελάκι ξηρή μαγιά
1πρέζα ζάχαρη
1κ.σ.ελαιόλαδο
1κ.γ.κοφτό αλάτι
Για τη σάλτσα
150γρ.σάλτα ντομάτα κονκασέ
1κ.γ.ξηρό βασιλικό
½κ.γ.αλάτι
¼κ.γ.πιπέρι
2κ.σ.ελαιόλαδο
200γρ.τυρί μοτσαρέλα τριμμένο ή μοτσαρέλα μπουφάλα
Η συνταγή είναι από την πιτσαρία Sergio
Για τη ζύμη
1
Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη (γιατί χρειάζεται να μείνει να φουσκώσει) και μετά τη σάλτσα.
2
Στο δοχείο με το χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
3
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
4
Ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο στη λεκάνη με το αλεύρι.
5
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Για τη σάλτσα
6
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
7
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά (πρέπει να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας) και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για πίτσα
8
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και σε μια λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα κι απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της λαμαρίνας.
9
Καλύπτουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας.
10
Απλώνουμε το τυρί πάνω από τη σάλτσα.
11
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά , μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
Ingredients
Για τη ζύμη
250γρ. 250 γρ. αλεύρι δυνατό
160170mlχλιαρό νερό
1φακελάκι ξηρή μαγιά
1πρέζα ζάχαρη
1κ.σ.ελαιόλαδο
1κ.γ.κοφτό αλάτι
Για τη σάλτσα
150γρ.σάλτα ντομάτα κονκασέ
1κ.γ.ξηρό βασιλικό
½κ.γ.αλάτι
¼κ.γ.πιπέρι
2κ.σ.ελαιόλαδο
200γρ.τυρί μοτσαρέλα τριμμένο ή μοτσαρέλα μπουφάλα
Directions
Η συνταγή είναι από την πιτσαρία Sergio
Για τη ζύμη
1
Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη (γιατί χρειάζεται να μείνει να φουσκώσει) και μετά τη σάλτσα.
2
Στο δοχείο με το χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
3
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
4
Ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο στη λεκάνη με το αλεύρι.
5
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Για τη σάλτσα
6
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
7
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά (πρέπει να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας) και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για πίτσα
8
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και σε μια λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα κι απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της λαμαρίνας.
9
Καλύπτουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας.
10
Απλώνουμε το τυρί πάνω από τη σάλτσα.
11
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά , μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.