Noodles με γλυκόξινο κοτόπουλο, αυγό και λαχανικά

Κατηγορια, Βαθμος δυσκολιαςΜέσος

Μεριδες4 Μεριδες
Προετ.15 minsΜαγειρ.16 minsΣυνολο31 mins

 500 γρ. noodles
 150 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή σισαμέλαιο
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 2 καρότα
 2 μανιτάρια
 1 πιπεριά κόκκινη
 2 αυγά
 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
 100 γρ. αρακάς ή φασόλια πράσινα σόγιας (ενταμάμε)
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 Σουσάμι και ξηροί καρποί

1

Βράζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα noodles αυγού και βράζουμε 3 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές και λεπτές φέτες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες και το καρότο με την πιπεριά σε μπαστουνάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε wok ή σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά και το αφαιρούμε. Στο wok προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

2

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και το καρότο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά επιπλέον.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, ξηρό καρπό και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (τα πράσινα φύλλα μόνο)

3

Μετά προσθέτουμε το αυγό, αφού το έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε και σπάμε την ομελέτα σε μικρά κομμάτια προσθέτουμε το κοτόπουλο και την σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε. Σιγομαγειρεύουμε 4 λεπτά.

4

Προσθέτουμε τα noodles και όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο wok με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Σερβίρουμε αμέσως τα noodles σε μπολ.

Ingredients

 500 γρ. noodles
 150 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή σισαμέλαιο
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 2 καρότα
 2 μανιτάρια
 1 πιπεριά κόκκινη
 2 αυγά
 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
 100 γρ. αρακάς ή φασόλια πράσινα σόγιας (ενταμάμε)
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 Σουσάμι και ξηροί καρποί

Directions

1

Βράζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα noodles αυγού και βράζουμε 3 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές και λεπτές φέτες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες και το καρότο με την πιπεριά σε μπαστουνάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε wok ή σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά και το αφαιρούμε. Στο wok προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

2

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και το καρότο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά επιπλέον.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, ξηρό καρπό και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (τα πράσινα φύλλα μόνο)

3

Μετά προσθέτουμε το αυγό, αφού το έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε και σπάμε την ομελέτα σε μικρά κομμάτια προσθέτουμε το κοτόπουλο και την σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε. Σιγομαγειρεύουμε 4 λεπτά.

4

Προσθέτουμε τα noodles και όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο wok με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Σερβίρουμε αμέσως τα noodles σε μπολ.

Noodles με γλυκόξινο κοτόπουλο, αυγό και λαχανικά
(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + twenty =