Για τη ζύμη:
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50℃.
Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ, έως ότου αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Κλείνουμε το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Λαδώνουμε τα χέρια μας και αλείφουμε τη μπάλα της ζύμης.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα τον κάδο και τον τοποθετούμε μέσα στον κλειστό φούρνο. Παραμένει εκεί, μέχρι να παρασκευάσουμε τις γεμίσεις μας.
Για τη γέμιση με το τυρί:
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα. Προσθέτουμε τον δυόσμο ή τον μαϊντανό και το πιπέρι. Προσθέτουμε και δύο κ.γ. άλμη από τη φέτα για περισσότερη γεύση. Προαιρετικά, προσθέτουμε ένα αυγό.
Για τη γέμιση με τα μανιτάρια:
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας: τα μανιτάρια, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το βούτυρο και το λάδι και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια με την πιπεριά.
Τέλος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 180℃ στον αέρα. Χτυπάμε ένα αυγό για να αλείψουμε τα πιτάκια στη συνέχεια.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια στην οποία θα δουλέψουμε και κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και αρχίζουμε να την ανοίγουμε.
Με ένα ποτήρι, το οποίο χρησιμοποιούμε ως κουπάτ κόβουμε τα πιτάκια μας και τα γεμίζουμε με τη γέμιση μας.
Εφόσον είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
Τα ψήνουμε στους 180℃ για 20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας)
Στο τέλος, εφόσον έχουν ψηθεί μπορείτε να βάλετε από πάνω λίγη κρέμα βαλσαμικού από σύκο ή λίγο μέλι.
Και... bon appetit!!
Ingredients
Directions
Για τη ζύμη:
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50℃.
Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ, έως ότου αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Κλείνουμε το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Λαδώνουμε τα χέρια μας και αλείφουμε τη μπάλα της ζύμης.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα τον κάδο και τον τοποθετούμε μέσα στον κλειστό φούρνο. Παραμένει εκεί, μέχρι να παρασκευάσουμε τις γεμίσεις μας.
Για τη γέμιση με το τυρί:
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα. Προσθέτουμε τον δυόσμο ή τον μαϊντανό και το πιπέρι. Προσθέτουμε και δύο κ.γ. άλμη από τη φέτα για περισσότερη γεύση. Προαιρετικά, προσθέτουμε ένα αυγό.
Για τη γέμιση με τα μανιτάρια:
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας: τα μανιτάρια, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το βούτυρο και το λάδι και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια με την πιπεριά.
Τέλος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 180℃ στον αέρα. Χτυπάμε ένα αυγό για να αλείψουμε τα πιτάκια στη συνέχεια.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια στην οποία θα δουλέψουμε και κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και αρχίζουμε να την ανοίγουμε.
Με ένα ποτήρι, το οποίο χρησιμοποιούμε ως κουπάτ κόβουμε τα πιτάκια μας και τα γεμίζουμε με τη γέμιση μας.
Εφόσον είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
Τα ψήνουμε στους 180℃ για 20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας)
Στο τέλος, εφόσον έχουν ψηθεί μπορείτε να βάλετε από πάνω λίγη κρέμα βαλσαμικού από σύκο ή λίγο μέλι.
Και... bon appetit!!