Print Options:

Πίτσα Μαργαρίτα

Μεριδες8 ΜεριδεςΠροετ.25 minsΜαγειρ.20 minsΣυνολο45 mins

Για τη ζύμη
 250 γρ. 250 γρ. αλεύρι δυνατό
 160170 ml χλιαρό νερό
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 1 πρέζα ζάχαρη
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
Για τη σάλτσα
 150 γρ. σάλτα ντομάτα κονκασέ
 1 κ.γ. ξηρό βασιλικό
 ½ κ.γ. αλάτι
 ¼ κ.γ. πιπέρι
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο ή μοτσαρέλα μπουφάλα
Η συνταγή είναι από την πιτσαρία Sergio
Για τη ζύμη
1

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη (γιατί χρειάζεται να μείνει να φουσκώσει) και μετά τη σάλτσα.

2

Στο δοχείο με το χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

3

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

4

Ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο στη λεκάνη με το αλεύρι.

5

Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Για τη σάλτσα
6

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.

7

Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά (πρέπει να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας) και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για πίτσα
8

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και σε μια λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα κι απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της λαμαρίνας.

9

Καλύπτουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας.

10

Απλώνουμε το τυρί πάνω από τη σάλτσα.

11

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά , μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.

Nutrition Facts

Μεριδες 0