Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ταχίνι. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και μετά με το χέρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλεύρι ακόμα. Θέλουμε να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα πάνω του.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ταχίνι. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και μετά με το χέρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλεύρι ακόμα. Θέλουμε να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα πάνω του.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.