Κολοκυθόσουπα με τραγανό καπνιστό χοιρομέρι

ΚατηγοριαΒαθμος δυσκολιαςIntermediate
Μεριδες4 Μεριδες
Προετ.25 minsΜαγειρ.30 minsΣυνολο55 mins
 500 γρ. κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε κύβους
 2 μικρές πατάτες
 2 καρότα
 1 πράσο
 1 ξερό κρεμμύδι
 1 λ. ζωμό λαχανικών
 1 κ.σ. βούτυρο
 1 φλυτζάνι γάλα (προαιρετικά)
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Γλυκιά πάπρικα
 Καπνιστό χοιρομέρι
1

Ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.

2

Αφού μαραθούν, ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τα καρότα. Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.

3

Έπειτα, σιγά σιγά ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε, για να πάρουμε βελουτέ αποτέλεσμα. Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.

4

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και καπνιστό χοιρομέρι (προαιρετικά).

Ingredients

 500 γρ. κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε κύβους
 2 μικρές πατάτες
 2 καρότα
 1 πράσο
 1 ξερό κρεμμύδι
 1 λ. ζωμό λαχανικών
 1 κ.σ. βούτυρο
 1 φλυτζάνι γάλα (προαιρετικά)
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Γλυκιά πάπρικα
 Καπνιστό χοιρομέρι

Directions

1

Ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.

2

Αφού μαραθούν, ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τα καρότα. Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.

3

Έπειτα, σιγά σιγά ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε, για να πάρουμε βελουτέ αποτέλεσμα. Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.

4

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και καπνιστό χοιρομέρι (προαιρετικά).

Κολοκυθόσουπα με τραγανό καπνιστό χοιρομέρι
(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − eighteen =