Για την κολοκυθόσουπα βελουτέ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κολοκύθα, τις πατάτες και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 - 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε την κολοκυθόσουπα να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αδειάζουμε σε δόσεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη βοήθεια μιας κουτάλας στο multi και το πολτοποιούμε. Περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι (σινουά ή ψιλή σήτα) και τον μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, που έχουμε εν τω μεταξύ καθαρίσει. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο από το υγρό που κρατήσαμε στην άκρη (ή βραστό νεράκι), ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε. Γαρνίρουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και θυμάρι.
Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα ζεστή σε μπολάκια και γαρνίρουμε με πασπαλισμένο κολοκυθόσπορο.
Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, συνοδεύουμε τριμμένη παρμεζάνα, μια κουταλιά γιαούρτι, φρεσκοτηγανισμένους σε λίγο λάδι κύβους ψωμιού (κρουτόν) και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ingredients
Directions
Για την κολοκυθόσουπα βελουτέ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κολοκύθα, τις πατάτες και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 - 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε την κολοκυθόσουπα να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αδειάζουμε σε δόσεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη βοήθεια μιας κουτάλας στο multi και το πολτοποιούμε. Περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι (σινουά ή ψιλή σήτα) και τον μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, που έχουμε εν τω μεταξύ καθαρίσει. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο από το υγρό που κρατήσαμε στην άκρη (ή βραστό νεράκι), ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε. Γαρνίρουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και θυμάρι.
Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα ζεστή σε μπολάκια και γαρνίρουμε με πασπαλισμένο κολοκυθόσπορο.
Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, συνοδεύουμε τριμμένη παρμεζάνα, μια κουταλιά γιαούρτι, φρεσκοτηγανισμένους σε λίγο λάδι κύβους ψωμιού (κρουτόν) και ελάχιστο ελαιόλαδο.