Αρχικά λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, ενώ ταυτόχρονα λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο. Μόλις λιώσει (το βούτυρο), το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε τα αυγά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μίξερ σε σιγανή ταχύτητα (για να μην ψηθούν τα αυγά) και τέλος όταν ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
Το ψήνουμε για 30 λεπτά, αλλά εξαρτάται και από την φόρμα του κέικ που χρησιμοποιούμε.
Καθώς ψήνουμε το κέικ, τοποθετούμε σε ένα τηγάνι την ζάχαρη για την καραμέλα και πολύ λίγο (γύρω στα δυο κουταλάκια του γλυκού) από την κρέμα γάλακτος για να λιώσει πιο εύκολα. Μόλις λιώσει και πάρει καφέ χρώμα, βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και το ξανατοποθετούμε στη φωτιά για λίγο. Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το βγάζουμε από την φωτιά.
Έπειτα, πάλι σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος. για να γίνει το γλάσο σοκολάτας.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, ρίχνουμε πρώτα το γλάσο σοκολάτας και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Έπειτα την καραμέλα από πάνω.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε αμύγδαλα ή τριμμένο παστέλι αμυγδάλου ή μπισκότα πτι μπερ.
Ingredients
Directions
Αρχικά λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, ενώ ταυτόχρονα λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο. Μόλις λιώσει (το βούτυρο), το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε τα αυγά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μίξερ σε σιγανή ταχύτητα (για να μην ψηθούν τα αυγά) και τέλος όταν ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
Το ψήνουμε για 30 λεπτά, αλλά εξαρτάται και από την φόρμα του κέικ που χρησιμοποιούμε.
Καθώς ψήνουμε το κέικ, τοποθετούμε σε ένα τηγάνι την ζάχαρη για την καραμέλα και πολύ λίγο (γύρω στα δυο κουταλάκια του γλυκού) από την κρέμα γάλακτος για να λιώσει πιο εύκολα. Μόλις λιώσει και πάρει καφέ χρώμα, βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και το ξανατοποθετούμε στη φωτιά για λίγο. Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το βγάζουμε από την φωτιά.
Έπειτα, πάλι σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος. για να γίνει το γλάσο σοκολάτας.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, ρίχνουμε πρώτα το γλάσο σοκολάτας και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Έπειτα την καραμέλα από πάνω.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε αμύγδαλα ή τριμμένο παστέλι αμυγδάλου ή μπισκότα πτι μπερ.