Αποδομημένο μιλφέιγ με σάλτσα βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης

ΚατηγοριαΒαθμος δυσκολιαςΑρχάριος
Μεριδες4 Μεριδες
Προετ.10 minsΜαγειρ.15 minsΣυνολο25 mins
 4 Φύλλα κρούστας
 1 κ.σ. Βούτυρο γάλακτος λιωμένο
 Άχνη
 Φυστίκια Αιγίνης
Για την κρέμα:
 250 γρ. Τυρί κρέμα
 1 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
 250 γρ. Κρέμα γάλακτος
 1 Μπαστουνάκι βανίλια
 1 Πορτοκάλι (ξύσμα)
Για τη σάλτσα βύσσινο:
 300 γρ. Βύσσινα
 50 γρ. Ζάχαρη
 2 κ.σ. Χυμός πορτοκάλι
 1 κ.σ. Κονιάκ
 1 κ.γ. Κορν φλάουρ
Για την κρέμα:
1

Ξεκινάμε το μιλφέιγ από τη σάλτσα βύσσινο, ρίχνοντας τη βανίλια στην κρέμα γάλακτος για να αρωματιστεί για 1 ώρα.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη σε μπολ και με μίξερ χειρός τη χτυπάμε ώσπου να σχηματίσει απαλές κορυφές για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη υφή στην κρέμα. Την παγώνουμε. Προσοχή μην την παραχτυπήσετε γιατί θα κόψει.

Για τα φύλλα:
2

Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Απλώνουμε επάνω του (να καθίσει ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο) το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση, ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια). Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 2 φύλλα.

3

Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ στις αντιστάσεις για 10-15 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.

Για τη σάλτσα βύσσινο:
4

Βάζουμε τα βύσσινα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει ελαφρά (για μερικά λεπτά). Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα:
5

Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα τυριού και βάζουμε επάνω από ένα κομμάτι ψημένο φύλλο. Βάζουμε λίγη κρέμα τυριού και λίγη σάλτσα βύσσινο, επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, σάλτσα και τελειώνουμε με φύλλο (3 στρώσεις φύλλο-2 στρώσεις κρέμα-βύσσινο), πασπαλίζουμε με άχνη και φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Ingredients

 4 Φύλλα κρούστας
 1 κ.σ. Βούτυρο γάλακτος λιωμένο
 Άχνη
 Φυστίκια Αιγίνης
Για την κρέμα:
 250 γρ. Τυρί κρέμα
 1 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
 250 γρ. Κρέμα γάλακτος
 1 Μπαστουνάκι βανίλια
 1 Πορτοκάλι (ξύσμα)
Για τη σάλτσα βύσσινο:
 300 γρ. Βύσσινα
 50 γρ. Ζάχαρη
 2 κ.σ. Χυμός πορτοκάλι
 1 κ.σ. Κονιάκ
 1 κ.γ. Κορν φλάουρ

Directions

Για την κρέμα:
1

Ξεκινάμε το μιλφέιγ από τη σάλτσα βύσσινο, ρίχνοντας τη βανίλια στην κρέμα γάλακτος για να αρωματιστεί για 1 ώρα.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη σε μπολ και με μίξερ χειρός τη χτυπάμε ώσπου να σχηματίσει απαλές κορυφές για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη υφή στην κρέμα. Την παγώνουμε. Προσοχή μην την παραχτυπήσετε γιατί θα κόψει.

Για τα φύλλα:
2

Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Απλώνουμε επάνω του (να καθίσει ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο) το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση, ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια). Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 2 φύλλα.

3

Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ στις αντιστάσεις για 10-15 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.

Για τη σάλτσα βύσσινο:
4

Βάζουμε τα βύσσινα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει ελαφρά (για μερικά λεπτά). Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα:
5

Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα τυριού και βάζουμε επάνω από ένα κομμάτι ψημένο φύλλο. Βάζουμε λίγη κρέμα τυριού και λίγη σάλτσα βύσσινο, επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, σάλτσα και τελειώνουμε με φύλλο (3 στρώσεις φύλλο-2 στρώσεις κρέμα-βύσσινο), πασπαλίζουμε με άχνη και φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Αποδομημένο μιλφέιγ με σάλτσα βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης
(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − four =