Ξεκινάμε το μιλφέιγ από τη σάλτσα βύσσινο, ρίχνοντας τη βανίλια στην κρέμα γάλακτος για να αρωματιστεί για 1 ώρα.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη σε μπολ και με μίξερ χειρός τη χτυπάμε ώσπου να σχηματίσει απαλές κορυφές για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη υφή στην κρέμα. Την παγώνουμε. Προσοχή μην την παραχτυπήσετε γιατί θα κόψει.
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Απλώνουμε επάνω του (να καθίσει ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο) το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση, ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια). Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 2 φύλλα.
Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ στις αντιστάσεις για 10-15 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.
Βάζουμε τα βύσσινα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει ελαφρά (για μερικά λεπτά). Την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα τυριού και βάζουμε επάνω από ένα κομμάτι ψημένο φύλλο. Βάζουμε λίγη κρέμα τυριού και λίγη σάλτσα βύσσινο, επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, σάλτσα και τελειώνουμε με φύλλο (3 στρώσεις φύλλο-2 στρώσεις κρέμα-βύσσινο), πασπαλίζουμε με άχνη και φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε το μιλφέιγ από τη σάλτσα βύσσινο, ρίχνοντας τη βανίλια στην κρέμα γάλακτος για να αρωματιστεί για 1 ώρα.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη σε μπολ και με μίξερ χειρός τη χτυπάμε ώσπου να σχηματίσει απαλές κορυφές για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη υφή στην κρέμα. Την παγώνουμε. Προσοχή μην την παραχτυπήσετε γιατί θα κόψει.
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Απλώνουμε επάνω του (να καθίσει ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο) το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση, ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια). Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 2 φύλλα.
Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ στις αντιστάσεις για 10-15 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.
Βάζουμε τα βύσσινα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει ελαφρά (για μερικά λεπτά). Την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα τυριού και βάζουμε επάνω από ένα κομμάτι ψημένο φύλλο. Βάζουμε λίγη κρέμα τυριού και λίγη σάλτσα βύσσινο, επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, σάλτσα και τελειώνουμε με φύλλο (3 στρώσεις φύλλο-2 στρώσεις κρέμα-βύσσινο), πασπαλίζουμε με άχνη και φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.