1. Βράζουμε το ρύζι, ώστε να γίνει λαπάς.
2. Όταν κρυώσει το ρύζι, το ανακατεύουμε σε μια μικρή λεκάνη με το ξύσμα πορτοκαλιού, το άσπρο λάδι και το ούζο.
3. Σε μια μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά.
4. Προσθέτουμε το περιεχόμενο της μικρής λεκάνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει το αλάτι.
6. Χτυπάμε με το χέρι κυκλικά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7. Σκεπάζουμε τη λεκάνη για 2 έως 3 ώρες μέχρι να ανέβει η ζύμη και αρχίζουν να σπάνε οι φουσκίτσες που δημιουργούνται στην επιφάνεια.
8. Ζεσταίνουμε καλά άσπρο λάδι σε βαθύ τηγάνι και αρχίζουμε το τηγάνισμα.
9. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα ακούμια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
10. Όταν κρυώσουν, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη με κανέλα ή μέλι με κανέλα.
Ingredients
Directions
1. Βράζουμε το ρύζι, ώστε να γίνει λαπάς.
2. Όταν κρυώσει το ρύζι, το ανακατεύουμε σε μια μικρή λεκάνη με το ξύσμα πορτοκαλιού, το άσπρο λάδι και το ούζο.
3. Σε μια μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά.
4. Προσθέτουμε το περιεχόμενο της μικρής λεκάνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει το αλάτι.
6. Χτυπάμε με το χέρι κυκλικά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7. Σκεπάζουμε τη λεκάνη για 2 έως 3 ώρες μέχρι να ανέβει η ζύμη και αρχίζουν να σπάνε οι φουσκίτσες που δημιουργούνται στην επιφάνεια.
8. Ζεσταίνουμε καλά άσπρο λάδι σε βαθύ τηγάνι και αρχίζουμε το τηγάνισμα.
9. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα ακούμια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
10. Όταν κρυώσουν, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη με κανέλα ή μέλι με κανέλα.