Χριστουγεννιάτικο κέικ

ΚατηγοριαΒαθμος δυσκολιαςΑρχάριος
Μεριδες10 Μεριδες
Προετ.15 minsΜαγειρ.50 minsΣυνολο1 hr 5 mins
 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
 200 γρ. ζάχαρη καστανή
 5 αυγά
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 250 γρ. γιαούρτι
 250 γρ. βούτυρο
 2 κ.γ. κανέλα
 1 κ.γ. γαρύφαλλο
 100 γρ. ξηροί καρποί (προαιρετικά)
 50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
 1 σφηνάκι κονιάκ
1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά σταδιακά ένα ένα τα αυγά. Στο τέλος, ρίχνουμε το κονιάκ.

2

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά με το ξύσμα πορτοκάλι και σταδιακά το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ.

3

Αφού έχει γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε, αν επιθυμούμε τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα, την αλευρώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170℃ για 50 λεπτά.

Ingredients

 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
 200 γρ. ζάχαρη καστανή
 5 αυγά
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 250 γρ. γιαούρτι
 250 γρ. βούτυρο
 2 κ.γ. κανέλα
 1 κ.γ. γαρύφαλλο
 100 γρ. ξηροί καρποί (προαιρετικά)
 50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
 1 σφηνάκι κονιάκ

Directions

1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά σταδιακά ένα ένα τα αυγά. Στο τέλος, ρίχνουμε το κονιάκ.

2

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά με το ξύσμα πορτοκάλι και σταδιακά το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ.

3

Αφού έχει γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε, αν επιθυμούμε τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα, την αλευρώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170℃ για 50 λεπτά.

Χριστουγεννιάτικο κέικ
(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 − 10 =