Χουνκιάρ μπεγιεντί

Μεριδες1 Μεριδα
για το κρέας
 2 κ. μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια
 3 σκελίδες σκόρδο
 2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
 150 ml ελαιόλαδο
 2 κ.σ. αλεύρι
 4 κ.σ. πελτέ
 2 κ.γ. ζάχαρη
 3 ξυλάκια κανέλας
 6 κόκκοι μπαχάρι
 1 κ.γ. κύμινο
 3 γαρύφαλλα
 3 φύλλα δάφνης
 πιπέρι
 αλάτι
για πουρέ μελιτζάνας
 10 μεγάλες μελιτζάνες
 2 λ. γάλα
 150 γρ. αλεύρι
 100 γρ. βούτυρο
 λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
 150 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
1

1. Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το αλεύρι.

2. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, το κύμινο, τα γαρύφαλλα, τη
δάφνη, το πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.

3. Λίγο πριν αφαιρέσουμε το κρέας από την φωτιά ρίχνουμε το αλάτι.

2

4. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες.

5. Τις τρυπάμε περιμετρικά και τις ψήνουμε για αρκετή ώρα.

6. Αφαιρούμε την φλούδα, τους σπόρους και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε.

3

7. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και μόλις γίνει παχύρευστη προσθέτουμε την πολτοποιημένη
σάρκα της μελιτζάνας και το τριμμένο τυρί.

Ingredients

για το κρέας
 2 κ. μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια
 3 σκελίδες σκόρδο
 2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
 150 ml ελαιόλαδο
 2 κ.σ. αλεύρι
 4 κ.σ. πελτέ
 2 κ.γ. ζάχαρη
 3 ξυλάκια κανέλας
 6 κόκκοι μπαχάρι
 1 κ.γ. κύμινο
 3 γαρύφαλλα
 3 φύλλα δάφνης
 πιπέρι
 αλάτι
για πουρέ μελιτζάνας
 10 μεγάλες μελιτζάνες
 2 λ. γάλα
 150 γρ. αλεύρι
 100 γρ. βούτυρο
 λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
 150 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα

Directions

1

1. Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το αλεύρι.

2. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, το κύμινο, τα γαρύφαλλα, τη
δάφνη, το πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.

3. Λίγο πριν αφαιρέσουμε το κρέας από την φωτιά ρίχνουμε το αλάτι.

2

4. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες.

5. Τις τρυπάμε περιμετρικά και τις ψήνουμε για αρκετή ώρα.

6. Αφαιρούμε την φλούδα, τους σπόρους και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε.

3

7. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και μόλις γίνει παχύρευστη προσθέτουμε την πολτοποιημένη
σάρκα της μελιτζάνας και το τριμμένο τυρί.

Χουνκιάρ μπεγιεντί
(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + 8 =