Print Options:

Κορμός Σοκολάτας

ΜεριδεςεριδαΠροετ.5 minsΜαγειρ.15 minsΣυνολο20 mins

Για τον κορμό σοκολάτας:
 1 βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
 2 κ.σ. κακάο
 1 κούπα καβουρδισμένα και τεμαχισμένα αμύγδαλα
 1 σφηνάκι κονιάκ
 2 κουτιά μπισκότα πτι μπερ παπαδοπούλου
Για το γαρνίρισμα:
 κουβερτούρα τριμμένη
1

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν σε μεγάλα κομμάτια.

2

Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μεσαία κομμάτια.

3

Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα αμύγδαλα και τα μπισκότα μέσα στην κρέμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

4

Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο. Τέλος βάζουμε την τριμμένη κουβερτούρα και το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.