Τα “Tacos” τρώγονται συνήθως με τα χέρια, γαρνίρονται με διάφορα υλικά όπως σάλτσα, κόλιανδρο, ντομάτες, κρεμμύδια και μαρούλι. Τα “Tacos” έχουν τις ρίζες τους στον 19ο αιώνα, ενώ ήδη από τον 18ο η λέξη εντοπίζεται στα ορυχεία του Μεξικού, σύμφωνα με τον καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου της Μιννεσότα, Jeffrey M. Pilcher.
Εκεί η λέξη ήθελε το μπαρούτι να είναι τυλιγμένο σε κομμάτια χαρτί και μετά να εισέρχεται στις τρύπες που σκάλιζαν οι εργάτες ως δυναμίτης. Μάλιστα, κάποια από τα πρώτα tacos που δημιουργήθηκαν ονομάζονταν “tacos de minero”, δηλαδή tacos του μεταλλωρύχου.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα μπαχαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά , μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τα γούστα μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Προσθέτουμε στο τέλος τις πιπεριές, τα φασόλια και το καλαμπόκι.
Μοιράζουμε στη θήκη για τάκος το μαρούλι, το αγγούρι, τις χρωματιστές πιπεριές και το καρέ ντομάτας, προσθέτουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
Ingredients
Directions
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα μπαχαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά , μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τα γούστα μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Προσθέτουμε στο τέλος τις πιπεριές, τα φασόλια και το καλαμπόκι.
Μοιράζουμε στη θήκη για τάκος το μαρούλι, το αγγούρι, τις χρωματιστές πιπεριές και το καρέ ντομάτας, προσθέτουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.