Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι του σεφ πολύ λεπτά σαν κιμάς. Μπορούμε να τα περάσουμε και από το μουλινέξ (χωρίς να τα λιώσουμε τελείως).
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε και το καρότο τριμμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε καλά να λαδωθούν και να μαλακώσουν.
Σβήνουμε τα μανιτάρια με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ στον πάτο του σκεύους και τον καίμε ελαφρά, πριν προσθέσουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά, κρατώντας την άκρη του σπάγκου έξω από το σκεύος για να τα αφαιρέσουμε όταν τελειώσει το μαγείρεμα. Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά παρμεζάνα.
Ingredients
Directions
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι του σεφ πολύ λεπτά σαν κιμάς. Μπορούμε να τα περάσουμε και από το μουλινέξ (χωρίς να τα λιώσουμε τελείως).
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε και το καρότο τριμμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε καλά να λαδωθούν και να μαλακώσουν.
Σβήνουμε τα μανιτάρια με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ στον πάτο του σκεύους και τον καίμε ελαφρά, πριν προσθέσουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά, κρατώντας την άκρη του σπάγκου έξω από το σκεύος για να τα αφαιρέσουμε όταν τελειώσει το μαγείρεμα. Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά παρμεζάνα.