Κατηγορια, Βαθμος δυσκολιαςIntermediate

Μεριδες40 Μεριδες
Προετ.45 minsΜαγειρ.20 minsΣυνολο1 hr 5 mins

Ζύμη
 1 κ. βούτυρο
 1 κ. γιαούρτι
 2 κ. αλεύρι
 5 κ.σ. ζάχαρη
 1 κ.σ. αλάτι
 ½ κ.σ. κανέλα
 1 αυγό
Γέμιση 1 (κρέμα)
 1 ½ λ. χυμός μήλου
 67 κ.σ. κορν φλάουερ
 200 γρ. ζάχαρη
 1 κ.σ. κανέλα
Γέμιση 2
 2 κ. κόκκινα μήλα
 100 γρ. ζάχαρη
 1 κ.σ. κανέλα

Για τη ζύμη:
1

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μας εύπλαστη. Την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Την μοιράζουμε σε μικρές μπάλες των 90 γρ.

Για τη γέμιση 1 (κρέμα)
2

Αρχικά, διαλύουμε το κορν φλαουερ, σε 50 ml από τον χυμό μήλου. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε στο τέλος το μίγμα με το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Τη διατηρούμε παγωμένη στο ψυγείο.

Για τη γέμιση 2
3

Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Όταν τα μήλα μαλακώσουν, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τα διατηρούμε παγωμένα.

Δημιουργία Μηλόπιτας
4

Ανοίγουμε τη ζύμη με διάμετρο 15cm, ρίχνοντας στην επιφάνεια εργασίας αλεύρι για να μην κολλάει.

5

Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη γέμιση 1.

6

Τοποθετούμε στο κέντρο μιάμιση κουταλιά από τη γέμιση 2.

7

Αναδιπλώνουμε περιμετρικά αφήνοντας ελεύθερο το κέντρο της πίτας μας. Αλείφουμε τις πίτες με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις.

Ingredients

Ζύμη
 1 κ. βούτυρο
 1 κ. γιαούρτι
 2 κ. αλεύρι
 5 κ.σ. ζάχαρη
 1 κ.σ. αλάτι
 ½ κ.σ. κανέλα
 1 αυγό
Γέμιση 1 (κρέμα)
 1 ½ λ. χυμός μήλου
 67 κ.σ. κορν φλάουερ
 200 γρ. ζάχαρη
 1 κ.σ. κανέλα
Γέμιση 2
 2 κ. κόκκινα μήλα
 100 γρ. ζάχαρη
 1 κ.σ. κανέλα

Directions

Για τη ζύμη:
1

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μας εύπλαστη. Την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Την μοιράζουμε σε μικρές μπάλες των 90 γρ.

Για τη γέμιση 1 (κρέμα)
2

Αρχικά, διαλύουμε το κορν φλαουερ, σε 50 ml από τον χυμό μήλου. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε στο τέλος το μίγμα με το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Τη διατηρούμε παγωμένη στο ψυγείο.

Για τη γέμιση 2
3

Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Όταν τα μήλα μαλακώσουν, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τα διατηρούμε παγωμένα.

Δημιουργία Μηλόπιτας
4

Ανοίγουμε τη ζύμη με διάμετρο 15cm, ρίχνοντας στην επιφάνεια εργασίας αλεύρι για να μην κολλάει.

5

Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη γέμιση 1.

6

Τοποθετούμε στο κέντρο μιάμιση κουταλιά από τη γέμιση 2.

7

Αναδιπλώνουμε περιμετρικά αφήνοντας ελεύθερο το κέντρο της πίτας μας. Αλείφουμε τις πίτες με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις.

Μηλόπιτα
(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one + fourteen =