AuthorkladitikΚατηγοριαΒαθμος δυσκολιαςΑρχάριος

Μεριδες4 Μεριδες
Προετ.10 minsΜαγειρ.40 minsΣυνολο50 mins

 ½ κ. μακαρόνια βρασμένα
 ½ κ. κιμά μοσχαρίσιο
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 μέτριο κρεμμύδι
 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 1 μικρό καρότο λεπτοκομμένο
 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
 1 δαφνόφυλλο
 1 κ.γ. αλάτι
 ½ κ.γ. πιπέρι
 ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 ½ κ.γ. κύμινο

Για τη σάλτσα
1

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο.

2

Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.

3

Σοτάρουμε τον κιμά για 5 λεπτά , μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

4

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά να τσιγαριστούν.

5

Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι την πάπρικα και το κύμινο.

6

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.

7

Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά , μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Για τα μακαρόνια
8

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Έπειτα, σουρώνουμε τα μακαρόνια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

9

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μια μερίδα μακαρόνια, προσθέτουμε σάλτσα κιμά από πάνω και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Ingredients

 ½ κ. μακαρόνια βρασμένα
 ½ κ. κιμά μοσχαρίσιο
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 μέτριο κρεμμύδι
 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 1 μικρό καρότο λεπτοκομμένο
 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
 1 δαφνόφυλλο
 1 κ.γ. αλάτι
 ½ κ.γ. πιπέρι
 ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 ½ κ.γ. κύμινο

Directions

Για τη σάλτσα
1

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο.

2

Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.

3

Σοτάρουμε τον κιμά για 5 λεπτά , μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

4

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά να τσιγαριστούν.

5

Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι την πάπρικα και το κύμινο.

6

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.

7

Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά , μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Για τα μακαρόνια
8

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Έπειτα, σουρώνουμε τα μακαρόνια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

9

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μια μερίδα μακαρόνια, προσθέτουμε σάλτσα κιμά από πάνω και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Μακαρόνια με κιμά
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × three =