AuthorkladitikΚατηγοριαΒαθμος δυσκολιαςΑρχάριος

Μεριδες8 Μεριδες
Προετ.7 minsΜαγειρ.20 minsΣυνολο27 mins

Κρέπες
 300 ml πλήρες γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
 30 ml ηλιέλαιο
 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
 2 πρέζες αλάτι
 1 βανιλίνη
Για σερβίρισμα
  πραλίνα φουντουκιού
 μπανάνες ή φράουλες
  μπισκότα
  τριμμένο τυρί και ζαμπόν

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.

2

Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Έπειτα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μια πετσέτα για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

4

Αλείφουμε την επιφάνεια ενός αντικολλητικού τηγανιού με λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.

5

Παίρνουμε μία κουτάλα από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

6

Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι έχει ψηθεί από τη μια πλευρά. Την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.

7

Μεταφέρουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

8

Αν θέλουμε γλυκές κρέπες, ρίχνουμε πραλίνα φουντουκιού, φρούτα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες και τριμμένο μπισκότο.
Αν θέλουμε αλμυρές κρέπες, ρίχνουμε τυρί, ζαμπόν.

Ingredients

Κρέπες
 300 ml πλήρες γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
 30 ml ηλιέλαιο
 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
 2 πρέζες αλάτι
 1 βανιλίνη
Για σερβίρισμα
  πραλίνα φουντουκιού
 μπανάνες ή φράουλες
  μπισκότα
  τριμμένο τυρί και ζαμπόν

Directions

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.

2

Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Έπειτα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μια πετσέτα για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

4

Αλείφουμε την επιφάνεια ενός αντικολλητικού τηγανιού με λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.

5

Παίρνουμε μία κουτάλα από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

6

Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι έχει ψηθεί από τη μια πλευρά. Την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.

7

Μεταφέρουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

8

Αν θέλουμε γλυκές κρέπες, ρίχνουμε πραλίνα φουντουκιού, φρούτα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες και τριμμένο μπισκότο.
Αν θέλουμε αλμυρές κρέπες, ρίχνουμε τυρί, ζαμπόν.

Κρέπες
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − 13 =