Στον καιρό του κορωνοϊου, «Μένουμε σπίτι» και μαγειρεύουμε…
Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας δεν απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια του περιορισμού στο σπίτι. Διατήρησαν την επικοινωνία, τη ζωντάνια και το χαμόγελο όλων μας. Υποστήριξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, βρίσκοντας τρόπους για να διατηρήσουν την ενέργεια και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
Στο διάστημα αυτό, εκτός από τα μαθήματα, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και για διαδικτυακά μαθήματα μαγειρικής! Μετέτρεψαν την κάθε κουζίνα σε εργαστήριο.
Η Εύα Καλογερή, μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου, ως έμπειρη chef μας καθοδηγεί να παρασκευάσουμε έναν ξεχωριστό κορμό σοκολάτας.
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μεσαία κομμάτια.
Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα αμύγδαλα και τα μπισκότα μέσα στην κρέμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο. Τέλος βάζουμε την τριμμένη κουβερτούρα και το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Ingredients
Directions
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μεσαία κομμάτια.
Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα αμύγδαλα και τα μπισκότα μέσα στην κρέμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο. Τέλος βάζουμε την τριμμένη κουβερτούρα και το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.