Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το χυμό ανανά από την κονσέρβα ανανά, τη soy sauce και την κέτσαπ και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και παράλληλα αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ανανά και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου να δέσει η σάλτσα.
Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα πιάτο σερβίρουμε ρύζι, από πάνω το κοτόπουλο με την γλυκόξινη σάλτσα και γαρνίρουμε με σησάμι.
Ingredients
Directions
Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το χυμό ανανά από την κονσέρβα ανανά, τη soy sauce και την κέτσαπ και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και παράλληλα αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ανανά και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου να δέσει η σάλτσα.
Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα πιάτο σερβίρουμε ρύζι, από πάνω το κοτόπουλο με την γλυκόξινη σάλτσα και γαρνίρουμε με σησάμι.